Heb je een vraag? Vind je antwoord eenvoudig en snel via de zoekbalk bovenin je scherm.

Inschrijven bij Stayinc. Hoe werkt het?

Stap 1: schrijf je gratis in bij Stayinc.

Zoek je een huurwoning in de regio Eindhoven? Schrijf je dan hier in bij Stayinc. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Inschrijven kan alleen als je:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • In Nederland mag wonen.

Na je registratie ontvang je via de mail een inschrijfbewijs. Hierin staan je inschrijfnummer en je inschrijfdatum. Inschrijven bij Stayinc. is gratis. Je moet je inschrijving wel ieder jaar verlengen. Je ontvangt hierover een maand van tevoren een bericht.

Je kan maar één keer ingeschreven staan als woningzoekende. Je inschrijving is persoonlijk en kan niet op naam van iemand anders gezet worden.

Je hoeft je niet in te schrijven bij Stayinc. als je op zoek bent naar een sociale woning. Sociale woningen worden verhuurd via Wooniezie.nl.

 

Stap 2: zorg ervoor dat je gegevens kloppen

Het is belangrijk dat je gegevens actueel zijn. Kloppen je gegevens niet? Dan kan Stayinc. je geen woning aanbieden. Stayinc. kan je zelfs uitschrijven als woningzoekende.

Let op: voordat je kan reageren op het aanbod, moet je je inkomen invullen. Zorg ervoor dat deze gegevens altijd actueel zijn. Reageer je namelijk op een woning, dan moet de huurprijs passen bij je inkomen. Past dit niet, dan kan Stayinc. je de woning niet aanbieden. Via je persoonlijke pagina, zie je de advertenties van de woningen die passen bij je inkomen.

Geef veranderingen altijd door. Bijvoorbeeld als je verhuist, een nieuw telefoonnummer of e-mailadres krijgt, of als het aantal personen in je huishouden verandert. Je kunt je gegevens eenvoudig bekijken én aanpassen via mijn pagina. Je moet daarvoor wel ingelogd zijn. Inloggen kan met je gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, vragen wij je om onder andere inkomensgegevens aan te leveren. Het gaat hier een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze kan je telefonisch aanvragen via telefoonnummer 0800 - 05 43. Het duurt dan 5 werkdagen voordat je deze verklaring thuisgestuurd krijgt. Je kan de inkomensverklaring ook met DigiD aanvragen op www.belastingdienst.nl. Tip: vraag deze alvast aan. Dan kan je de inkomensverklaring direct aanleveren zodra je in aanmerking komt voor een woning.

 

Stap 3: woning zoeken

Onder het aanbod vind je alle woningen die vrijkomen. Iedere werkdag kan er nieuw aanbod zijn. Wij adverteren de woningen op drie manieren:


Via snelle reageerder

De meeste woningen bieden wij aan via de optie ‘snelle reageerder’. Een woning die op deze manier beschikbaar komt, komt op werkdagen om 19.00 uur online. Je kan vervolgens van 19.00 tot 19.30 uur reageren. Daarna wordt geloot tussen alle reacties die we tussen 19.00 uur en 19.30 uur hebben ontvangen.

Na 19.30 uur kan je nog wel reageren, maar je doet niet meer mee aan de loting. Je sluit dan aan op volgorde van reactie.


Via inschrijfduur

Sommige woningen verdelen wij via inschrijfduur. De inschrijfduur start op de dag dat je je inschrijft. De woningzoekende met de langste inschrijfduur, die voldoet aan de voorwaarden, krijgt de woning.


Via loting

Sta je nog niet zo lang ingeschreven? Reageer dan op lotingwoningen. Hierbij is de inschrijfduur niet belangrijk. Stayinc. neemt contact op met de woningzoekende die als eerste kandidaat wordt geloot door het systeem. Iedereen die reageert, heeft dus evenveel kans. We kijken wel of je voldoet aan de voorwaarden voor de woning.                


 

Tip: maak hier een zoekprofiel aan! In het zoekprofiel vul je in wat voor een woning je zoekt. Je ontvangt een e-mail (woningtip) als we een woning adverteren die bij je past. Zet niet teveel details in je zoekprofiel. Anders mis je misschien een passende woning.

 

Stap 4: reageren op een advertentie

Zie je een advertentie van een passende woning? Log dan in, zorg dat je inkomensgegevens correct zijn ingevuld en reageer direct op de advertentie. Bij elke advertentie staat tot welke datum je kan reageren. Je ziet ook hoeveel mensen al gereageerd hebben en op welke voorlopige plaats je staat. Dit kan natuurlijk nog veranderen, als er meer mensen reageren op de advertentie.

Je kunt op 3 woningen tegelijk reageren. Na het sluiten van de reactietermijn, zie je op welke definitieve plaats je bent geëindigd. Hiervoor log je in op stayinc.nl. Onder ‘Mijn reacties’ kan je zie je op welke plek je bent geëindigd.  

 

Stap 5: een woningaanbieding

Ben je kandidaat voor een woning? Dan nemen wij contact met je op via e-mail of een sms. De woning staat als je inlogt onder 'Aangeboden woningen'. Je hebt dan 24 uur de tijd om te laten weten of je in aanmerking wilt komen voor deze woning. Heb je interesse? Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. We vragen je dan  enkele gegevens aan te leveren. Wij controleren je gegevens. Kloppen deze? Dan mag je de woning gaan bezichtigen. Kloppen deze niet? Dan mogen wij je de woning niet aanbieden.

 

Stap 6: je tekent het huurcontract

Als je gegevens kloppen en je accepteert de woning, dan teken je het huurcontract. Wij maken hiervoor een afspraak.

Als je het huurcontract hebt getekend vervalt je inschrijving bij Stayinc. Ook je inschrijfduur vervalt. Je staat dan niet meer als woningzoekende ingeschreven. Je kan je op elk moment opnieuw inschrijven. Je bouwt dan opnieuw inschrijftijd op.

Mail ons

Stayinc. is op verschillende manieren bereikbaar, ook via mail. Heb je een vraag die je niet online kan vinden? Mail dan gerust naar infostayincnl.

Gaat je vraag specifiek over je account of een woning? Schrijf dan in je mail je inschrijfnummer, e-mailadres en/of het adres van de woning.

Contactformulier

Heb je een vraag of opmerking? Vul dan gerust het contactformulier in. We reageren zo snel mogelijk.

Bel ons

Vind je online geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 040 220 28 00.